După o zi de pauză, am pornit din nou la drum. Cu Marius și cu Adi de data asta. La Augustin se lucrează chiar în albia râului. Se face un pod probabil deci a trebuit să ocolim pe mal.

Am trecut de sat, apoi pe sub podul de cale ferată și ne-am apropiat de defileu. Si s-a schimbat cu totul peisajul: pădurea coboară până pe malul apei, dealurile sunt mult mai înalte, nu mai sunt oameni și nu mai sunt gunoaie!!! Hmmm, oare să fie o legătură așa puternică între oameni și gunoaie?! nu m-am gândit până acum.

Liniștea naturii e doar rareori perturbată de trenurile care trec prin defileu. Noroc că au maxim 2 vagoane și nu trec multe 🙂 . Mai zmomotoase sunt cele de marfă.

S-au văzut frumos Tipia Ormenișului și Tipia Racoșului mai ales în lumina de apus. Apoi am trecut pe lângă Racoș unde s-a instalat un adevărat platou de filmare la Vulcan (cică se filmează un serial Neflix și e mare hei rup un an de zile).

Am trecut de Mateiaș și seara ne-a prins la Dopca la Cotul Torzunului. Super peisaj, mi-a cam plăcut, aș mai vrea să vin și altă dată.