Am ieșit cu Marius pe ultimul segment de râu sălbatic, de la Hălmeag până la primul baraj (Dridif / Voila). Am prins din nou o vreme minunată de toamnă într-o zonă destul de curată între localități. S-au văzut de departe movilele de la Sona și apoi am trecut prin orasul Făgăraș. Incredibil de mulți pescari pe mal și incredibil de curată această zonă (or fi alt tip de oameni aici, cum se poate așa diferență?). După ce am ieșit din Făgăraș am intrat într-o zonă de deltă cu multe păsări, cu totul alt peisaj, superb. Dar finalul de drum a fost apocaliptic de-a dreptul (și nu apoteotic ca în filmele americane): pe stânga se vedeau munții în toată splendoarea lor, pe dreapta frumoasele coline ale Transilvaniei, dar pe apă este foarte multă vegetație moartă (trunchiuri de copaci în special) și multe gunoaie. Dacă vă întrebați dacă frigiderele sau televizoarele (modelul cu tub) sau dulapurile plutesc, răspunsul este DAAAAA. Legile fizicii funcționează indiferent de gradul de nesimțire.

Un contrast straniu: pe mijlocul apei e un culoar relativ curat unde e forfotă mare de păsări și când te duci spre mal intri într-o lume apocaliptică, străină de orice înseamnă natură și viață sălbatică.

Am ieșit pe partea dreaptă a lacului de la baraj și am avut senzația că ieșim dintr-o groapă de gunoi. Si mulți pescari stau în zona aia și nu îi deranjează. Oare cum arată la ei în casă / curte?